Blockchain in de praktijk

Er is een tijd van lezen en studeren, en er is een tijd van doen. Ik ben dol op nieuwe technologie van morgen en maak er een sport van deze vandaag al in te zetten. Dat deed ik zes jaar geleden al met de eerste apps voor de ‘nieuwe’ iPad, een on-line doseerkalender, de eerste CE markering voor een medische app en natuurlijk het beoefenen van wetenschap op je smartphone. Nieuwe technologie fascineert me en ik probeer zo veel mogelijk in de praktijk te brengen. Soms met vallen en opstaan. De afgelopen 2 jaar ben ik al gebruiker van de blockchain (specifiek: een bitcoin gebruiker met een eigen ‘node’ in de meterkast). Nu pas ik het ook toe. Het boek ‘Blockchain Revolution’ draagt een boel mooie toepassingsgebieden aan. Het is me gelukt om een volledige blockchain – ‘node’ op een kleine raspberry pi (mini-computer van $30) te implementeren, samen met een volledige ontwikkelomgeving voor ‘slimme contracten’ en een IPFS-stack. Duizelt het jargon u al? Daar kan ik me iets bij voorstellen.

Daarom geldt voor deze technologie: zien is geloven. Ik denk graag met u mee, en ben op zoek naar ondernemers en investeerders die geloven in een zonnige toekomst en snelle implementatie van deze veelbelovende, decentrale technologie. Ik ben er klaar voor. U ook?

DDQ in Nature

DDQ wordt met naam en toenaam genoemd in dit nature-artikel (Maart 2016) als leverancier van tailor-made citizen science projecten rondom de smartphone. Iets waar we heel enthousiast en ook een beetje trots op zijn:

 

Screen Shot 2016-07-11 at 15.06.17

Citizen science projecten

Wat is zo’n crowdsourcing app of citizen science app nu eigenlijk?

Een smartphone is een krachtig meetinstrument dat voor allerlei toepassingen in te zetten is.
Met een app kun je het meetinstrument in werking stellen en de gegevens gebruiken voor onderzoek. Wereldwijd zijn er meer dan 1 miljard (2012) smartphones in gebruik.
Het concept is simpel. Distribueer zo veel mogelijk apps en verzamel (uiteraard met de instemming van de gebruiker) de meetresultaten op een centraal punt.
De crux voor een succesvol citizen science project is het maken van een gebruikersvriendelijke app die prikkelt, en daaraan gekoppeld een krachitge database en een helder communicatieplan.
DDQ kan alles voor u uit handen nemen. Van concept tot realisatie.

 Voorbeelden

Transit of Venus‘ was  een van de eerste wetenschappelijke crowdsourcing apps die we ontwikkeld hebben voor Astronomers without Borders. Met behulp van een wereldwijde meting werd met grote nauwkeurigheid de afstand aarde-zon bepaald. De app werd in korte tijd meer dan 150.000 keer gedownload in twee weken.

In 2013 hebben we voor de Universiteit Leiden, SRON, KNMI en RIVM de iSPEX app gebouwd, samen met duizende Nederlanders hebben we met een paar drukken op de knop het fijnstof in Nederland in beeld gebracht.

De Dark Sky Meter (eigen productie) meet geen luchtvervuiling, maar lichtvervuiling. Een app die wereldwijd de pers heeft gehaald (oa CBS, Scientific American, maar ook BBC TV) en inmiddels duizenden metingen laat zien op een speciale kaart.

Inmiddels zijn we druk in de weer met soortgelijke apps. Meer zien? Bekijk hier de TEDx Talk van DDQ eigenaar Norbert Schmidt over Citizen Science apps met voorbeelden.

Medische apps met CE keurmerk

DDQ was de eerste partij in Nederland die op een Nederlandse app een CE keurmerk heeft aangebracht en genotificeerd.
Wij kunnen voor u het gehele traject (van registratie tot notificatie) uit handen nemen, of u helpen bij het zelf notificeren. Inmiddels hebben we voor veel klanten (zowel ziekenhuis als privaat) de CE registratie en notificatie gerealiseerd. Tot tevredenheid van klant en inspectie.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, bel Norbert Schmidt 06 21199958 of mail naar ce@ddq.nl

Online doseerkalender voor antistollingsmedicatie

Onze medicatiesoftware ontzorgt trombosediensten, zorginstellingen en patiënten.

Samen met printing partner PGN verzorgt DDQ de dagelijkse electronische verwerking van tienduizenden doseerkalenders (antistollingskalenders) voor trombosediensten en patienten. Dit is een zeer secuur en kritisch proces dat zo is ingericht dat de kans op uitval en fouten bijna nihil is. Dagelijks verwerken de systemen die we ontwikkeld hebben zo’n 20.000 doseerkalenders. Zo gauw de doseerarts de gegevens via een beveiligde verbinding opstuurt, worden dezelfde dag kalenders geprint en aangeboden bij de post. Parallel hieraan verschijnen de kalenders (eveneens via een beveiligde verbinding) op internet. We zetten bij de verwerking in op zo min mogelijk toeters en bellen en maximaal gebruiksgemak voor de doseerarts en patient. De eenvoud, gecombineerd met de laatste linux-technologie staat ook aan de basis van het succesvolle ‘Top Online’. De online doseerbrief voor trombosediensten, zorginstellingen en patiënten.